Koopcontract

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Onroerend goed advies > Hypothecaire inschrijving  

 

Extra opnemen voor uw woning?

Het bedrag hoger dan de lening? Waarom?

Sommige hypotheek verstrekkers geven de mogelijkheid om een hoger hypotheekbedrag in te schrijven (bij het kadaster), dan dat er eigenlijk nodig is.

Mocht er bij het afsluiten van de hypotheekakte verwacht worden dat er een verbouwing gedaan moet worden, dan is het verstandig om het hypotheekbedrag hoger te laten inschrijven. Hiermee creëert u een extra opnameruimte binnen de hypotheek. Bij bijvoorbeeld onderhoudsgevoelige woningen kan dit handig zijn.

Dit scheelt ook in de kosten voor een notaris, want als u later de hypotheek wilt verhogen moet u opnieuw notariskosten betalen. U betaalt alleen rente over de opgenomen hypotheek en gaat pas meer rente betalen als u het extra bedrag opneemt.

Voorbeeld: Stel dat u een hypotheek afgesloten heeft van € 300.000,00 met een inschrijving van € 325.000,00. In de toekomst bij een mogelijke verbouwing kunt u een bedrag van € 25.000,00 opnemen uit uw hypotheek. U betaalt nu alleen rente over € 300.000,00 en pas rente over de € 25.000,00 als u dit echt opneemt.

Het is vooraf niet zeker dat u die aanvullende lening ook gaat krijgen van uw hypotheekverstrekker. Het is afhankelijk van uw inkomen en de waarde van uw woning.

Daarnaast heeft de hogere inschrijving ook een nadeel. Uw krediet mogelijkheden bij andere hypotheekverstrekkers wordt beperkt. Mocht u nog een tweede lening ergens anders willen, dan zal deze kredietverstrekker rekening houden met het al ingeschreven bedrag bij het kadaster.

Waarom doen hypotheek verstrekkers dit?

Een hogere inschrijving van uw hypotheek maakt het mogelijk dat het recht van hypotheek meer waard wordt voor uw hypotheekverstrekker. Ook gaat een hogere inschrijving u bemoeilijken om een geldlening te verkrijgen bij een andere kredietverstrekker. Dit is in het voordeel van uw hypotheekverstrekker waar u al een hypotheek heeft. Immers voor een extra krediet moet u dan naar dezelfde hypotheek verstrekker.

Andere kredietverstrekkers kijken naar het bedrag wat al ingeschreven staat in de openbare registers of het BKR. Het inschrijvingsbedrag is het bedrag waarvoor uw hypotheek verstrekker het hypotheekrecht krijgt.

 

 

Uw Woning verkopen? Vergroot uw verkoopkansen! Makelaarsland: Een NVM makelaar voor € 995,-

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten.

Makelaarsland.nl ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per maand, dus voldoende kopers.

Uw enthousiasme en kennis van uw woning in combinatie met hun expertise leidt tot het beste resultaat. Geef hier de verkoopopdracht >  

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google